Semestern är slut och surdegarna behöver kärlek

Published 2014-08-11 in General,

Mata surdegar, köpa mjöl, mata surdegar, planera recept och så mata surdegar igen. Det är vad som händer på min bakfront just nu. Kom tillbaks till Basel igår efter 4 veckors semester med roadtrippin' genom ett antal europeiska länder på vägen upp till Sverige och sen 3 veckor i ett extremt somrigt och soligt Svedala - tänk om alla svenska somrar vore så!
 
Lite bageri-span har jag ju alltid påslaget vart jag än reser, men jag hade inga specifika bageristopp på vägen upp till Sverige. Kunde dock konstatera att holländarnas huvudstad skulle må bra av ett riktigt bra surdegsbageri och med tanke på hur grymt trevligt Amsterdam var så blir jag riktigt sugen på att flytta dit!
 
I Sverige hann jag med att besöka Gårdsbageriet i Idala - ett bageri jag länge varit sugen på att besöka sedan jag praktiserade på Bolins Bageri där jag hörde talas om det. Besökte även för första gången Åland och hittade mysiga Johannas Hembakta och det välskötta Anderssons Gårdsbageri. Fick med mig åländskt svartbröd hem, det ska visst hålla i månader och doftar som att det fullkomligt badat i malt. Fyllde även på förråden med sirap, muscovadosocker och farinsocker eftersom jag fortfarande inte hittat det här i Schweiz.
 
Bakningen har legat helt nere under semestern och väl hemma igen ser mina surdegar riktigt missmöjda ut. Regelbunden matning och mucho amor är behandlingen de genomgår för tillfället. Måste få till en sväng till kvarnen också och fylla på i mjölförråden. Sen är jag back on track!
 
Kardemummasnurror från Gårdsbageriet i Idala
 
Kanelbullar på Johannas Hembakta
 

Comments


Posted by: Desiree

Published 2014-08-12 22:01:34

Välkommen tillbaka hem till Basel Anna. Kul att du är tillbaka och redo att sätta igång med surdegarna. Jag har njutit av ditt goda bröd under sommaren. Finns faktiskt någon bit kvar i frysen än. Mmmmm de där riktiga bageribakta kardemumma bullarna som finns i Sverige är farligt goda. Helt omöjliga att motstå.
Hoppas du har haft en riktigt härlig sommar. Fint väder vet jag att alla som varit hemma haft med denna fantastiska sommar. Lite mer ostadigt här men ändå helt ok.
Kram

Svar: Hej Desiree! Ja, sommaren har varit underbar! Både solskenet och kardeummabullarrna hjälpte till... Ifall du behöver fylla på i frysen så planerar jag att köra The running baker på fredag. Annonserar på onsdag!
Anna


Posted by: Lisa

Published 2014-08-18 21:42:05

Mums! Johanna bullar var goda!

Svar: Mmm, det var dem!
Anna

Comment this post
Will not be published

brevfranbageriet ELSEWHERE

    Follow me on  Bloglovin Kolla mitt inspirationsgalleri på Pinterest
CATEGORIESARCHIVE
THE BAKER

My profile pictureI am a Swede living in Switzerland and I love to make bread, especially slow sourdough bread. One day I want to open my own bakery and meanwhile I am exploring and experimenting with recipes and techniques to collect as much knowledge as possible. The blog is my note board to keep track of all I want to learn.    Matbloggstoppen