Mata surdegar, köpa mjöl, mata surdegar, planera recept och så mata surdegar igen. Det är vad som händer på min bakfront just nu. Kom tillbaks till Basel igår efter 4 veckors semester med roadtrippin' genom ett antal europeiska länder på vägen upp till Sverige och sen 3 veckor i ett extremt somrigt och soligt Svedala - tänk om alla svenska somrar vore så!
Lite bageri-span har jag ju alltid påslaget vart jag än reser, men jag hade inga specifika bageristopp på vägen upp till Sverige. Kunde dock konstatera att holländarnas huvudstad skulle må bra av ett riktigt bra surdegsbageri och med tanke på hur grymt trevligt Amsterdam var så blir jag riktigt sugen på att flytta dit!
I Sverige hann jag med att besöka
Gårdsbageriet i Idala - ett bageri jag länge varit sugen på att besöka sedan jag praktiserade på
Bolins Bageri där jag hörde talas om det. Besökte även för första gången Åland och hittade mysiga
Johannas Hembakta och det välskötta
Anderssons Gårdsbageri. Fick med mig åländskt svartbröd hem, det ska visst hålla i månader och doftar som att det fullkomligt badat i malt. Fyllde även på förråden med sirap, muscovadosocker och farinsocker eftersom jag fortfarande inte hittat det här i Schweiz.
Bakningen har legat helt nere under semestern och väl hemma igen ser mina surdegar riktigt missmöjda ut. Regelbunden matning och mucho amor är behandlingen de genomgår för tillfället. Måste få till en sväng till kvarnen också och fylla på i mjölförråden. Sen är jag back on track!
Kardemummasnurror från Gårdsbageriet i Idala
Kanelbullar på Johannas Hembakta