Here I go again! The running baker's first delivery after the holidays!

Published 2014-08-21 in My bakery, The running baker,

The running baker är tillbaka från semestern och levererar nu på fredag 22 augusti! Jag bakar och springer (inom Basel stad), du betalar och njuter! Jag kommer att baka:
  • 3 st ljusa vetesurdegsbröd bakade med levain (fördeg som jag sätter redan imorgon bitti) - detta är brödet jag tänker på när jag säger surdegsbröd. Rostat med smör, ost och marmelad till frukosten är det svårslaget!
  • 2 st grova grahamsbröd med rågsurdeg - "back to the roots"-bröd
Pris: 5 franc per bröd.
Leveranstid: fredag 22 augusti mellan kl 14-16.00 (OBS! Kan lämna i postboxen ifall du inte är hemma)
Du säkrar ditt/dina bröd genom att skriva en kommentar till det här inlägget med vad du vill ha, när du vill ha det och vart du vill ha det levererat. Jag konfirmerar din beställning. 
 


 
The running baker is back from holidays and will be delivering bread again on Friday 22nd August! I bake and run (within the city of Basel), you pay and enjoy! I will be baking:
  • 3 wheat sourdough breads baked with levain (a starter I prepare alreadz tomorrow morning) - this is the bread which I think abut when saying sourdough bread. With butter, cheese and marmelade nothing can beat it!
  • 2 rye sourdough breads with "graham flour" -  "back to the roots"-kind-of-bread
Price: 5 francs per bread
Delivery time: Friday 22nd August between 2 - 4 pm (I can leave it in your post box if you're not home)
Make sure to get your bread/s by writing a comment to this post indicating which bread/s you want, when you want it and where you want it delivered. I will confirm your order.
 

Semestern är slut och surdegarna behöver kärlek

Published 2014-08-11 in General,

Mata surdegar, köpa mjöl, mata surdegar, planera recept och så mata surdegar igen. Det är vad som händer på min bakfront just nu. Kom tillbaks till Basel igår efter 4 veckors semester med roadtrippin' genom ett antal europeiska länder på vägen upp till Sverige och sen 3 veckor i ett extremt somrigt och soligt Svedala - tänk om alla svenska somrar vore så!
 
Lite bageri-span har jag ju alltid påslaget vart jag än reser, men jag hade inga specifika bageristopp på vägen upp till Sverige. Kunde dock konstatera att holländarnas huvudstad skulle må bra av ett riktigt bra surdegsbageri och med tanke på hur grymt trevligt Amsterdam var så blir jag riktigt sugen på att flytta dit!
 
I Sverige hann jag med att besöka Gårdsbageriet i Idala - ett bageri jag länge varit sugen på att besöka sedan jag praktiserade på Bolins Bageri där jag hörde talas om det. Besökte även för första gången Åland och hittade mysiga Johannas Hembakta och det välskötta Anderssons Gårdsbageri. Fick med mig åländskt svartbröd hem, det ska visst hålla i månader och doftar som att det fullkomligt badat i malt. Fyllde även på förråden med sirap, muscovadosocker och farinsocker eftersom jag fortfarande inte hittat det här i Schweiz.
 
Bakningen har legat helt nere under semestern och väl hemma igen ser mina surdegar riktigt missmöjda ut. Regelbunden matning och mucho amor är behandlingen de genomgår för tillfället. Måste få till en sväng till kvarnen också och fylla på i mjölförråden. Sen är jag back on track!
 
Kardemummasnurror från Gårdsbageriet i Idala
 
Kanelbullar på Johannas Hembakta
 

brevfranbageriet ELSEWHERE

    Follow me on  Bloglovin Kolla mitt inspirationsgalleri på Pinterest


LATEST POSTS



CATEGORIES



ARCHIVE




THE BAKER

My profile pictureI am a Swede living in Switzerland and I love to make bread, especially slow sourdough bread. One day I want to open my own bakery and meanwhile I am exploring and experimenting with recipes and techniques to collect as much knowledge as possible. The blog is my note board to keep track of all I want to learn.



    Matbloggstoppen