Påskgodis: kanderade nötter med lönnsocker och citron
Jag har två små påskägg av papper och 4 gula små kycklingar. Det är mitt kompletta påskpynt. I ett land där det är betydligt glesare mellan lösgodishyllorna än i Sverige vet jag inte riktigt vad jag ska stoppa i äggen. Kollade runt lite i mina skåp och hittade en väldig massa socker; råsocker, farinsocker, muscovadosocker, kokossocker, björksocker, lönnsocker, strösocker, pärlsocker, florsocker.... En citron hade jag också och en väldigt massa nötter. Det måste man ju kunna göra något gott av.
Det visade sig att det kunde man definitvt göra. Här kommer receptet:
Kanderade nötter med lönnsocker och citron
Ingredienser:
400 g blandade nötter (jag tog macadamianötter, mandlar och cashewnötter)
4 msk socker (jag tog 2 msk råsocker + 2 msk lönnsocker)
3 tsk citronsaft
skalet från 1 riven citron
3 tsk smör
Gör så här:
Rosta nötterna i en torr skekpanna. Lägg åt sidan i en skål.
Häll socker, citronsaft och citronskal i en stekpanna. Värm tills det bubblar.
Blanda i nötterna, rör om tills alla nötterna täckts med sockersmeten.
Tillsätt smöret, låt smälta och rör om.
Häll upp nötterna på bakplåtspapper och låt svalna. Bryt i bitar och förvara i glasburk med bakplåtspapper mellan lagren.
GLAD PÅSK!