Min svarta bok
Jag har en sån där svart, lite gammaldags anteckningsbok. Den har blivit lite mjölig och vissa sidor något kladdiga av deg. Boken innehåller tips värda guld. Det mesta som står nedskrivet där plitade jag ner under tre dagar förrförra veckan när jag var uppe och bakade med fantastiskt duktiga Lena som äger och driver Bolins Bageri i lilla Fridhemsberg utanför Ullared. Ett helt fantastiskt fint litet bageri med otroligt goda bröd, bullar och kakor (missa för allt i världen inte det om ni har vägarna förbi!). Jag hade turen att träffa Lena under en kurs med bagarkonungen Jan Hedh förra året och sen dess har hon hunnit starta sitt lilla bageri - himla imponerande! Det var otroligt lärorikt att få vara med och baka från morgon till kväll, se hur hela flödet i bageriet fungerar, sätta degar, runddriva, jäsa, grädda... Sen var det så mysigt att få kliva in i bageriet tidigt på morgnarna, känna värmen och dofterna efter en kolsvart cykeltur genom skogen... Efter de där dagarna känner jag att oj, vad mycket jag har kvar att lära, och det gav ordentligt med mersmak, vill bara baka, baka, baka...öva, öva, öva...fylla den svarta boken med fler guldtips.