Brödplanering och Boeuf Bourguignon
Jag har landat på schweizisk mark igen. Även om värme är underbart så uppskattade jag verkligen känslan av frisk luft när jag steg av planet i Zürich tidigt imorse.
Som enda reselektyr på Zambiatrippen hade jag med mig Bakverksta'n av Manfred Enoksson (något av en Bibel för mig) och en bok om att starta eget - Rivstart av Stefan Ekberg. Säger en del om vad som snurrar i mitt huvud för tillfället... Hann visserligen inte läsa så väldigt mycket i någon av böckerna pga långa arbetsdagar, men somnade ett par kvällar över uppslag om ugnar, bakkemi och mjölegenskaper....
Inget jobb idag och dessutom ensam hemma så mellan uppackning och tvätt har jag funderat över recept. Har matat upp surdegarna så att de ska vara pigga på torsdag kväll inför bakning på fredag. Fick med mig lite roliga ingredienser hem från resan som jag tänkte experimentera med...säger inget mer, ni får kika in framåt helgen för exotiskt surdegsbrödrecept...
Ja, här sitter jag alltså i min ensamhet, planerar bak och äter min nyss lagade Boeuf Bourguignon (låter ju lite storslaget att laga det när man är ensam hemma, men det var en konsekvens av frysstädning...). Har det ganska trevligt, men flygplansnatten börjar göra sig påmind och ögonlocken blir tyngre och tyngre... God natt!