Kladdig pepparkaka

Published 2013-12-18 in Recipes: sweet stuff,

 
 
Detta är ett recept för dig som gillar pepparkaksdeg mer än själva pepparkakorna och för dig som är ett fan av kladdkaka (jag tänker mig att det är samma sorts personer...). En väldigt god, kladdig kaka med julig känsla!
 
Kladdig pepparkaka
 
Ingredienser:
120 g smör
1 dl råsocker
0,75 dl brun farin
0,75 dl mörk sirap
2 ägg
2 skrapade vaniljstänger (eller 1 tsk vaniljsocker)
1 tsk bakpulver
3 tsk pepparkakskrydda (färdig blandning)
5,5 dl vetemjöl
 
Sockersprits:
drygt 1 dl florsocker
1 krm vaniljsocker
1 msk mjölk
 
Silverkulor till dekoration
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Blanda smör och socker tills det är krämigt. Tillsätt sirapen och rör tills det blandats. Tillsätt äggen. Blanda i vaniljen från vaniljstången. Blanda bakpulver, pepparkakskrydda och mjöl. Rör ner mjölblandingen, lite i taget, i smörblandningen.
Häll smeten i formen och grädda i 20 min, tills kakan börjar bli gyllenbrun och inte längre glänser på ytan.
Låt kakan svalna helt. Blanda ingredienserna till spritsen och häll spritsen i antingen en strut av bakplåtspapper eller ta en plastpåse och klipp ett litet hål i ena hörnet som du spritsar igenom. Dekorera med silverkulor.
 
 

Comments


Posted by: felicia

Published 2013-12-19 14:55:09

låter väldigt gott :)

Comment this post
Will not be published

brevfranbageriet ELSEWHERE

    Follow me on  Bloglovin Kolla mitt inspirationsgalleri på Pinterest




CATEGORIES



ARCHIVE




THE BAKER

My profile pictureI am a Swede living in Switzerland and I love to make bread, especially slow sourdough bread. One day I want to open my own bakery and meanwhile I am exploring and experimenting with recipes and techniques to collect as much knowledge as possible. The blog is my note board to keep track of all I want to learn.



    Matbloggstoppen