Bagerier i Paris (och även lite andra tips...)

Published 2014-01-24 in General,

 
Förra helgen tillbringades i Paris. Det var tredje gången jag var där och det känns som om jag skulle kunna åka dit hur många gånger som helst! Bland massa annat ryms det en hel del väldigt fina bagerier i Paris "arrondissement" och som planerat blev det många bageribesök den här gången. Här är några favoriter:
 
- Blé Sucre - ett riktigt fint litet familjedrivet kvartersbageri som säljer allt från eleganta bakelser till rustikt bröd. Det var kö ut genom dörren när vi kom på söndagsförmiddagen, men hela familjen verkade vara där och hjälpa till så det gick snabbt att få vad man ville ha. Jag köpte deras nötbröd som vi bar med oss och åt av hela söndagen i Paris.
 
Blé Sucre
 
- Poilâne - bageriet som gör det klassiskt franska Poilânebrödet. Att kliva in i den lilla butiken på Rue du Cherche Midi känns som att kliva in i en filmscen nästan, lite Amélie från Montmarte...butiksbiträdena har beiga rockar som går till knäna och man betalar hos damen i kassan när man fått sitt bröd av "flickorna på golvet". De säljer förutom bröd och ganska rustika sötebröd, även brödknivar, väskor och böcker. Jag köpte ett häfte med recept på 10 sorters ganska annorlunda bröd.
 
Poilâne
 
 
- Au Paradis du Gourmand - bageriet som vann den fina utmärkelsen "Paris bästa baguette 2013" och fick leverera baguetter till presidenten hela förra året. Ett ganska anonymt bageri som jag nog hade gått förbi om jag inte visste att de tilldelats priset. Lite förortskänlsla i kvarteret och tjejerna i kassan verkade inte överdrivet vana vid turister som kommer för stadens bästa baguette. Baguetten var riktigt fin, det får man hålla med Hollande om!
 
Paris bästa baguette 2013 från Au Paradis du Gourmand
 
- Des Gateaux et du Pain - det här bageriet har stil. Stilrent inrett i svart och bröden och bakverken ligger i snyggt inbyggda hyllor eller på en halvmonter som står snedställd genom hela butikslokalen. Jag köpte deras frukt- och nötbröd som verkligen var bra.
 
Des Gateaux et du Pain
 
Frukt- och nötbröd från Des Gateaux et du Pain
 
Här på kartan kan du hitta alla bagerier jag besökte(+ några som jag ville, men inte hann besöka) och även ett par väldigt trevliga restauranger (reservera ett bord på l'Office) och barer (ta en New York Sour på Josephine) som hanns med under helgen. Två måsten är G. Detou som har all världens bakingredienser och MORA som har allt man kan tänkas vilja ha i bakutrustning, verktyg och bakattiraljer! Allt finns utmärkt på kartan.
 
Ingredienser från G. Detou
 
Bl.a. nya jäskorgar från MORA
 
Tips på ett väldigt franskt och bra hotell (i närheten av Marais och Oberkampf) där vi bodde för andra gången: Auberge Flora
 
Ok, bara ett sista tips: Paris minsta bageri! Bokstavligen talat ett hål i väggen, butiken är ca. 2 kvm stor, men de har dörrvakt :) Charmantaste lille försäljaren och mini-cupcakes och macarons! gjorda på enbart naturliga ingredienser. Don't miss it!
 
Paris minsta bageri
 
Åk till Paris!
 

Comments


Posted by: Christina

Published 2014-01-27 17:28:55

Vilken välplanerad resa! Måste varit mkt spännande och inspirerande! Kanske kommer det upp ngr nya spännande recept ?

Svar: Ja, det var en jättehärlig resa verkligen! Nya recept finns i huvudet, ska bara hitta lite tid att testa dem! Kram!
Anna

Comment this post
Will not be published

brevfranbageriet ELSEWHERE

    Follow me on  Bloglovin Kolla mitt inspirationsgalleri på Pinterest
CATEGORIESARCHIVE
THE BAKER

My profile pictureI am a Swede living in Switzerland and I love to make bread, especially slow sourdough bread. One day I want to open my own bakery and meanwhile I am exploring and experimenting with recipes and techniques to collect as much knowledge as possible. The blog is my note board to keep track of all I want to learn.    Matbloggstoppen