Entreprenörskafé och starta-eget-resurser

Published 2014-04-09 in Entrepreneurship,

Jag behöver skapa mig bättre förståelse för möjligheter och eventuella omöjligheter med att starta företag i Schweiz. Därför ska jag gå på entreprenörskafé på fredag! Det anordnas av Professional Women's Group of Basel. Har inte varit i kontakt med dem förut, och har ingen aning om vad träffen kommer att ge, men förhoppningen kan jag få svar på frågor som t.ex. Var registrerar man ett nytt företag? Vad kostar det? Hur fungerar beskattning av företag? Hur ser lagstiftning kring livsmedelshantering ut? Hoppas också på att träffa lite kul människor med bra energi, idéer och erfarenheter.
 
Annars fascineras jag av svensk pragmatism på sidan verksamt.se med prisberäkningsverktyg och mallar för affärsplan - enkelt, tydligt, straight forward. På almi.se och schweiziska startups.ch finns också en hel del bra info och rådgiviningsmöjligheter om man vill starta företag i Sverige respektive Schweiz.
 
För lite mer personlig och inspirerande starta-eget-boost med bagerifokus gillar jag det här inlägget på Sara Bakar-bloggen.
 
Nu ska jag gå och sätta en fördeg. God natt!
 
 

Comments

Comment this post
Will not be published

brevfranbageriet ELSEWHERE

    Follow me on  Bloglovin Kolla mitt inspirationsgalleri på Pinterest




CATEGORIES



ARCHIVE




THE BAKER

My profile pictureI am a Swede living in Switzerland and I love to make bread, especially slow sourdough bread. One day I want to open my own bakery and meanwhile I am exploring and experimenting with recipes and techniques to collect as much knowledge as possible. The blog is my note board to keep track of all I want to learn.



    Matbloggstoppen